4de GRAAD - specialisatie
(18+)

Omwille van de veiligheidsmaatregelen omtrent Covid-19 is de in- en uitgang voor de studenten van de 4de graad (volwassenen) op woensdagnamiddag en zaterdag langs de Dijkstraat en niet langs de Oude Vest! Het begin- en einduur van de lessen blijven ongewijzigd.

Alle andere lesdagen is de toegang langs de Oude Vest.In alle opties gaat de aandacht uit naar de ontwikkeling van jouw persoonlijke beeldtaal, en dit volgens je eigen tempo en ambitie. Het proces wordt hoog in het vaandel gedragen en is belangrijk om tot de realisatie van autonoom werk te komen. In de eerste jaren van de 4de graad start je met het aanleren van technieken en vaardigheden door middel van specifieke opdrachten om op eigen tempo naar een autonome beeldtaal te evolueren.
Iedereen van beginner tot gevorderde is welkom in de academie.
Naast de effectieve opdrachten in de ateliers maak je ook kennis met actuele kunst door bezoeken aan tentoonstellingen en ateliers, studiereizen, lezingen en workshops met gastdocenten.

Duurtijd traject
De
4de graad omvat 5 studiejaren van 8 lestijden per week voor alle optie met uitzondering van Levend Model dat 10 studiejaren van 4 lestijden per week omvat. In het 5de jaar presenteer je voor het eerst je werk aan een externe jury.
Naast het praktijkgerichte atelier wordt je artistieke blik gevoed door het vak kunst en cultuur in het 1ste en 2de jaar.


Welke optie kun je volgen
De opties Tekenkunst, Schilderkunst, Grafiekkunst, Levend Model en Fotokunst zijn tweedimensionaal gericht.
In de opties Keramiek, Beeldhouwkunst & Ruimtelijke Kunst, gaan we voornamelijk ruimtelijk te werk.
In het '
crossover-atelier' bekwaam je je in een optie naar keuze, gecombineerd met een eerste optie die je reeds voltooid hebt.

Wil je na de 4
de graad specialiseren in een jouw optie dan kan dit mits toelating in de Specialisatie. Hier krijg je 8u les per week. Een opleiding Specialisatie duurt 2 jaar. Het verplichte vak Kunst en Cultuur in het 1ste jaar en het vak Digitale Beeldbewerking in het 2de jaar vormen een excellente meerwaarde om jouw werk op een hoger niveau te tillen. In het 2de jaar van de Specialisatie krijg je de kans om jouw werk voor te leggen aan een externe jury.

Meer details over alle opties vind je op de website.

Lesmomenten voor de vierde graad en specialisatie (onder voorbehoud van wijziging)
zaterdagvoormiddag 9u - 12u30
zaterdagnamiddag 13u30 - 17u00
woensdag en donderdagnamiddag 13u30 - 17u00
dinsdag-, woensdag- en donderdagavond 18u00 - 21u30