Home > Ateliers > Volwassenen > Fotokunst 18+

Fotokunst 18+

Schrijf je in
Omwille van de veiligheidsmaatregelen omtrent Covid-19 is voor de studenten van de 4de graad (18+) de in- en uitgang op woensdagnamiddag en zaterdag langs de Dijkstraat en niet langs de Oude Vest! Het begin- en einduur van de lessen blijven ongewijzigd. Alle andere lesdagen is de toegang langs de Oude Vest.


Wat
Tijdens de eerste jaren verken je het medium en leer je hoe je op creatieve wijze de controle over je fototoestel neemt door de technische mogelijkheden ervan uit te spitten.

Lees meer

Leren kijken en ontwikkelen van een persoonlijke beeldtaal staat centraal. Om je visuele projecten uit te werken vorm je een eigen kijk op de wereld en omarm je alle uitdagingen. Er wordt gestimuleerd om je eigen stem verder te ontwikkelen door middel van onderzoek en experiment, idealiter vanuit een persoonlijke en inhoudelijke invalshoek.

Je maakt kennis met de eigenheid van de analoge fotografie en het werken in de donkere kamer met lichtgevoelige materialen. Je leert bewust een aantal keuzes maken betreffende film, ontwikkeling en afdrukken om zo je eigen workflow te creëren.

Door samen te leren en te leren samenwerken verken je de grenzen van je discipline en ontwikkel je je eigen stijl. Je komt in contact met vele facetten van de fotografie en weet al snel je voorkeur te vinden. Je werkt voluit rond het maken, selecteren, interpreteren en presenteren van foto's.

Je leert digitale en analoge technieken van de beeldbewerking. Verschillende lichtbronnen in de studio en op locatie komen aan bod.

Specialisatie
In de laatste fase leer je jezelf positioneren in de visuele wereld. Via onderzoek word je uitgedaagd om je kritische en artistieke vaardigheden uit te puren. We leren je een nieuwsgierige, kritische en beeldende positie in te nemen binnen onze complexe samenleving, zodat jouw werk je eigen verhaal vertelt. We hebben hierbij uiteraard steeds oog voor een open dialoog tussen persoonlijkheden. Je werkt voluit rond het maken, selecteren, interpreteren en presenteren van foto's.

Traject

  • 4e graad: 8 lestijden van 50 min. per week - 5 jaar
    • inclusief 1u/week 'Kunst en Cultuur' in het 1ste en 2de jaar
  • Specialisatie: 8 lestijden van 50 min. per week - 2 jaar
    • inclusief 1u/week 'Kunst en Cultuur' 1ste jaar + 1u/week Digitale Beeldbewerking 2de jaar

Lesmomenten

  • Dinsdagavond 18u00 - 21u30
  • Woensdagavond 18u00-21u30
  • Donderdag 16u00 - 21u00

Prijs

Leeftijd Basistarief Vermindering Uitpas met Kansentarief
18 t/m 24 jaar 135 euro ntv 33,75 euro
vanaf 25 jaar 320 euro 135 euro 80 euro

 

Docenten
Dette Clerbout, Jort Van Leemputten

Locatie
KASK Oude Vest, Oude Vest 111, 9200 Dendermonde

Inschrijven
Nieuwe studenten vanaf 15 juli 2021.

 

 

 

 

Schrijf je in


Geïnteresseerd in onze academie
en benieuwd naar meer informatie?

LEER HET KASK BETER KENNEN


© 2022 KASK Dendermonde - reglement - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér

Om uw surfervaring te verbeteren maakt KASK Dendermonde gebruik van cookies. Meer informatie   OK