Home > Ateliers > Volwassenen > Schilderkunst 18+

Schilderkunst 18+

Schrijf je in
Academiejaar 2020 - 2021. Omwille van de veiligheidsmaatregelen omtrent Covid-19 is voor de studenten van de 4de graad (18+) de in- en uitgang op woensdagnamiddag en zaterdag langs de Dijkstraat en niet langs de Oude Vest! Het begin- en einduur van de lessen blijven ongewijzigd. Alle andere lesdagen is de toegang langs de Oude Vest.


Wat

Schilderkunst is kijken naar de wereld via een medium met een lange traditie. In een tijd waar we overspoeld worden met beelden, vindt men in de schilderkunst opnieuw ruimte voor een gerichte en verstilde waarneming. Jouw manier van kijken wordt aangescherpt door een picturaal onderzoek. In de vierde graad verkennen we stapsgewijs de beeldtaal: kleuren mengen, composities begrijpen, contrasten weergeven, ruimte creëren ...

Lees meer

We bieden een ruim gamma aan technieken: verschillende verfsoorten worden benaderd vanuit zowel klassieke als hedendaagse methodes. We zetten de deur van ons atelier ook open om digitale technieken te integreren in het werk. Door gebruik van airbrush, combinaties met grafische technieken en uitstappen naar streetart ontdekken we de mogelijkheden van de schilderkunst en verbreden we onze horizon. We richten ook een atelier in dat focust op technieken voor wie dat wenst. Natuurlijk houden we in beide schildersateliers onze visie op schilderkunst zo breed mogelijk vanuit onze overtuiging dat creaties in vrijheid ontstaan met aandacht voor het proces van elke individuele student. Wanneer voldoende inzichten en vaardigheden verworven zijn, kan je eventueel doorstromen naar de specialisatie, waar de focus ligt op jouw persoonlijke vertaling en waar er gestreefd wordt naar een autonoom oeuvre.

Specialisatie
Schilderen in de specialisatie is zoeken naar eigenheid in een uitdagende uitdrukkingsvorm, met een individuele coaching. De eigenheid van het werk en van de student staat centraal. Ieder persoon is uniek in zijn verhaal en het is onze taak als academie om dit verhaal te beluisteren en om dit samen verder te schrijven op een picturale manier.

Traject

  • 4de graad: 8 lestijden van 50 min. per week - 5 jaar
    • inclusief 1u/week 'Kunst en Cultuur' in het 1ste en 2de jaar
  • specialisatie: 8 lestijden van 50 min. per week - 2 jaar
    • inclusief 1u/week 'Kunst en Cultuur' 1ste jaar + 1u/week Digitale Beeldbewerking 2de jaar

Lesmomenten

  • Dinsdagavond 18u-21u30
  • Woensdagnamiddag 13u30-17u
  • Woensdagavond 18u-21u30
  • Donderdagavond 18u-21u30

Prijs

Leeftijd Basistarief Vermindering Uitpas met Kansentarief
18 t/m 24 jaar 135 euro nvt 33,75 euro
vanaf 25 jaar 320 euro 135 euro 80 euro

 

Docenten
Christophe Malfliet, Jonas Callaert

Locatie
KASK Oude Vest, Oude Vest 111, 9200 Dendermonde

Inschrijven
Nieuwe studenten vanaf 15 juli 2021.

 

Schrijf je in


Geïnteresseerd in onze academie
en benieuwd naar meer informatie?

LEER HET KASK BETER KENNEN


© 2021 KASK Dendermonde - reglement - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér

Om uw surfervaring te verbeteren maakt KASK Dendermonde gebruik van cookies. Meer informatie   OK