Iedereen van beginner tot gevorderde is welkom in de academie.

In alle opties gaat de aandacht uit naar de ontwikkeling van jouw persoonlijke beeldtaal, en dit volgens je eigen tempo en ambitie. Het proces wordt hoog in het vaandel gedragen en is belangrijk om tot de realisatie van autonoom werk te komen. In de eerste jaren van de 4de graad start je met het aanleren van technieken en vaardigheden door middel van specifieke opdrachten om op eigen tempo naar een autonome beeldtaal te evolueren. Naast de effectieve opdrachten in de ateliers maak je ook kennis met actuele kunst door bezoeken aan tentoonstellingen en ateliers, studiereizen, lezingen en workshops met gastdocenten.

 

Duurtijd traject

Langlopende studierichting = 4de graad

De 4de graad omvat 5 studiejaren van 8 lestijden per week voor alle opties met uitzondering van Levend Model dat 10 studiejaren van 4 lestijden per week omvat. In het 5de jaar presenteer je voor het eerst je werk aan een externe jury.
Naast het praktijkgerichte atelier wordt je artistieke blik gevoed door het vak kunst en cultuur in het 1ste en 2de jaar.

Kortlopende studierichting = Specialisatie

Wil je na de 4de graad specialiseren in een jouw optie dan kan dit mits toelating in de Specialisatie. Hier krijg je 8u les per week. Een opleiding Specialisatie duurt 2 jaar. Het verplichte vak Kunst en Cultuur in het 1ste jaar en het vak Digitale Beeldbewerking in het 2de jaar vormen een excellente meerwaarde om jouw werk op een hoger niveau te tillen. In het 2de jaar van de Specialisatie krijg je de kans om jouw werk voor te leggen aan een externe jury.

 © 2022 KASK Dendermonde - reglement - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér

Om uw surfervaring te verbeteren maakt KASK Dendermonde gebruik van cookies. Meer informatie   OK