Over KASK Dendermonde

De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten is een ontmoetingsplaats waar iedereen die op zoek is naar artistieke begeleiding en over een creatieve gedrevenheid beschikt welkom is.

De academie volgt het leerplan Kunstig Competent en biedt een kwaliteitsvolle en brede artistieke opleiding. Vijf rollen vormen de rode draad doorheen de artistieke vorming met als doel een maximale artistieke ontplooiing van iedere student: kunstenaar, onderzoeker, vakman, samenspeler en performer.

In de academie staat kunst centraal. De studenten leren op persoonlijke wijze uitdrukking te geven aan ideeën. Door experiment komen ze tot nieuwe ontdekkingen, raken ze verrast en soms ook verward door mislukkingen die hen tot nieuwe inzichten kunnen leiden. In de academie is er ruimte en tijd om een individueel artistiek traject te laten groeien.

We stellen tevens het proces voorop in onze academie. Vanaf de eerste graad wordt een onderzoekende houding in het leerproces aangewend om de studenten tot nieuwe horizonten te brengen en hun blik te verruimen. De student beleeft verwondering en plezier tijdens het maakproces van het artistieke werk.

Lees het volledige artistieke pedagogische project


Artistiek team

De kinderen, jongeren en volwassenen worden in hun artistieke (denk)wereld begeleid door een gedreven en ervaren team van docenten / kunstenaars. Het docententeam is een kleurrijke groep waarin de balans van het vaktechnische en het conceptueel artistieke in evenwicht is. De artistieke nieuwsgierigheid en de leergierigheid van de docent is een belangrijke eigenschap binnen het functioneren in het atelier en de academie.

Meer over team & directie


“De werkelijke reis van ontdekkingen bestaat niet uit het zoeken naar nieuwe landschappen, maar uit het hebben van nieuwe ogen; uit het zien van het universum met de ogen van een ander, uit het zien van honderden universum die ieder van hen bezit.”

Marcel Proust, A la recherche du temps perdu.


Versterk jij ons team? 
Bezorg ons jouw motivatie, portfolio en curriculum vitae en je komt terecht in onze wervingsreserve.

Neem contact op en stel jezelf voor© 2021 KASK Dendermonde - reglement - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér

Om uw surfervaring te verbeteren maakt KASK Dendermonde gebruik van cookies. Meer informatie   OK